De heetste peper ter wereld

geplaatst in: Wetenswaardigheden | 0

carolina reaper

Carolina Reaper

De Carolina Reaper is de heetste peper ter wereld, met een Scoville waarde van 2,200,000. Dit is 200x heter dan de Jalapeno (!). Het Guinness Book of Records stelde dit officieel vast in 2018. De peper werd gekweekt door ‘Smokin’ Ed Curly’. Deze kweker probeert steeds hetere pepers te ontwikkelen.

En er is serieuze concurrentie onderweg: dezelfde kweker ontwikkelde ook ‘Pepper X’. Hij is er 10 jaar mee bezig geweest en deze peper is nog veel heter dan de Carolina Reaper, zo wordt aangenomen. De Pepper X zou een waarde van 3,180,000 behalen, dat is bijna een miljoen Scoville units heter dan de Carolina Reaper. Daarmee zou dit dan de heetste peper ter wereld zijn. Overigens moet het Guinness Book of Records dat nog verifiëren.

Nog een hele hete peper

De Dragon’s Breath peper zou een waarde van 2,480,000 bereiken. Maar deze is nooit officieel getest, het Guinness Book of Records moet dit nog bevestigen. Overigens is deze peper niet bedoeld voor consumptie. Hij is ontwikkeld als een natuurlijk narcosemiddel voor diegenen met allergieën voor de meer gebruikelijke anesthesie middelen.

(Bron: Titlemax).

Hieronder vind je een mooie infographic met alle pepers en hun Scoville waardes:

Peppers Ranked by Scoville Heat Units – TitleMax.com – Infographic
Created by TitleMax.com

Gerelateerde artikelen
De Scoville schaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.